Pääkaupunkiseudun vuoden nuori yrittäjä ei pelkää viettää vapaa-aikaansa asiakkaiden kanssa

Atte Pohjanmaa perusti Vertics Oy:n lukioikäisenä yhdessä Max Kalhaman kanssa vuonna 2017. Yritys lähti nopeasti kasvuun ja jo seuraavana vuonna yritykseen oli palkattu yhdeksän työntekijää. Vuonna 2020 liikevaihto kipusi 1,3 milj. euroon ja yritys työllisti 25 ulkopuolista työntekijää. Tänä vuonna Verticsille tekee töitä jo yli 40 ohjelmistokehittäjää, graafikkoa, myynnin ammattilaista ynnä muita. Liikevaihdon odotetaan nousevan kahteen miljoonaan euroon.

Aten tietä menestykseen ovat avittaneet esikuvat. Ensin teknisesti taitava oma isä ja myöhemmin henkilökohtaisten verkostojen kautta aina joku, jota on voinut ihailla. Heiltä Atte on imenyt itseensä tietoa ja taitoa. Mutta kaikista tärkein menestyksen salaisuus on ollut halu rakentaa sitä omaa juttua kuin Aku Ankasta tuttu Pelle Peloton.

Tähän mennessä Aten mielestä yrittäjyydessä tyydyttävintä on ollut: ”Kaikki ensimmäiset: eka työntekijä, eka lasku, eka iso kauppa, vielä isompi eka kauppa, jonain päivänä ensimmäinen osingonmaksu.” Atte kertoo ohjelmistokehityksen olevan ala, jossa hän rakastaa saada olla ongelmien ratkoja, niin omien kuin asiakkaidenkin.

”Se on usein ollut rankempienkin jaksojen kannattelija. Hyvä asiakaspalaveri, jossa syntyy tietotaitoa, ratkaisuja, luottamusta sekä yhteisymmärrys. Se antaa ihan uskomattomat kiksit. Rakastan mun asiakkaita ja minulle ei ole ongelma viettää esimerkiksi vapaa-aikaa asiakkaideni kanssa”, Atte kertoo innosta hehkuen.

Atte Pohjanmaa antaa vielä kolme pointtia nuorelle, joka parhaillaan pohtii perustaisiko yrityksen:

1. Eyes & ears open.

2. Ota rennosti ja lopeta pönöttäminen.

3. Ala tekemään, universumi ohjaa tekijää.

Pääkaupunkiseudun nuoren yrittäjän valitsi Pääkaupunkiseudun Yrittäjien hallitus. Valintaraati perusteli Atte Pohjanmaan valintaa hänen nuori ikänsä huomioiden poikkeuksellisella päämäärätietoisuudella kasvattaa yritystä heti sen perustamisesta alkaen, innostuneisuudella keksiä ja kehittää jotakin aivan omaa, rohkeudella antaa tunnustusta ihailemilleen keskustelukumppaneille omien taitojensa kasvattamisessa ja sitoutuneella rakkaudella asiakkaita sekä omaa toimialaa kohtaan.

Voittajalle palkinnon luovuttivat perjantaina 7.5. Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtaja Esa Niinivaara ja toimitusjohtaja Erkki Pärssinen.  Ehdotuksia pääkaupunkiseudun nuoreksi yrittäjäksi tuli tänä vuonna aiempaa runsaammin, useita kymmeniä eri tahoilta.

Lisätiedot:

Atte Pohjanmaa                  p. 044 2820 291

Erkki Pärssinen                  p. 050 411 1104

JAA TÄMÄ ARTIKKELI

Lisää aiheesta

Tutustu tietopankkiimme

Yrittäjäksi?

YritysEspoo on täyden palvelun uusyrityskeskus, jossa tukenasi on osaavien yritysneuvojien joukko. Meiltä saat sparrausta liikeidean kehittämiseen sekä neuvoja yhtiömuodon valintaan. 

Palvelut yrittäjille

YritysEspoo palvelee paitsi yrityksen perustamista suunnittelevia, myös kaikkia yrittäjinä tai kevytyrittäjinä jo toimivia. Sparraamme ja ohjaamme yrittäjiä eteenpäin kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.