Autamme yrittäjiä koronakriisissä

Palvelut yrittäjille

Autamme yrittäjiä koronakriisissä

Yritysasiantuntijamme ovat apunasi koronakriisin aiheuttamien haasteiden ratkomisessa. Olemme koonneet alla olevaan listaan joukon toimenpide-ehdotuksia, joiden avulla voit parantaa yrityksesi mahdollisuuksia selvitä kriisin yli. Tekstin lopussa löydät myös hyödyllisiä linkkejä muiden tahojen tarjoamiin neuvonta- ja tukimahdollisuuksiin.

Muistathan myös, että voit varata ajan maksuttomaan yritysneuvontaamme, kun sinulle sopii. Palvelemme tällä hetkellä etäyhteydellä ja puhelimitse.

Suunnitelmat uusiksi

Tutustu myös muun Business Espoo -verkoston epidemiaa koskeviin tiedotteisiin ja palveluihin

10 + 1 keinoa yrityksen maksuvalmiuden varmistamiseen

Tee kassavirtaennuste eli laskelma yrityksen tuloista ja menoista liitteenä olevaa Excel-pohjaa käyttäen.

Jos yritykselläsi on pankkilainaa, kannattaa olla yhteydessä pankkiin ja hakea yrityslainaan lyhennysvapaata.

Finnveralla on erinomainen asiakaspalvelu, josta voit kysyä lainamahdollisuuksista, käyttöpääoman rahoituksesta ja takauksista.

Jos sinulla varastoitavia tuotteita, pienennä varastoja ja pohdi onko sinulla realisoitavaa käyttöomaisuutta, eli voisitko myydä esimerkiksi auton tai koneita ja hankkia ne leasingillä.

Mikäli koronatilanne on vienyt asiakkaasi tilapäisesti, ole yhteydessä vuokranantajaan ja pyri neuvottelemaan vuokranmaksun siirtämisestä tai vuokranalennuksesta.

Mikäli liiketoimintasi vaatiman tilan tarve on pysyvästi pienentynyt, hae pienempää tilaa tai alivuokralaista jakamaan tilaa ja kustannuksia.

Myös eläkemaksuihin voi saada joustoa, ja muihinkin vakuutusmaksuihin voidaan sopia maksusuunnitelma. Maksujen siirtäminen onnistuu, jos yrityksen maksuvalmius on tilapäisesti heikentynyt, mutta ratkaisu on näköpiirissä: on esimerkiksi sovittuja laskutettavia töitä tai mahdollisuus kiinteän omaisuuden tai arvopapereiden realisointiin.

Sovi työntekijöiden kanssa sairauspoissaolot, etätyöt, ylityövapaiden tai lomien pitäminen ja mahdolliset lomautukset.

Ennakkoveroja kannattaa hakea pienemmäksi Verohallinnon OmaVeropalvelussa, kun tulos jää arvioitua pienemmäksi. Tilapäisiin maksuvaikeuksiin voi hakea maksujärjestelyä Verohallinnon palvelunumerosta 029 497 028 (maksujärjestelyt) tai OmaVerossa. 8. Talousapua yrittäjät saavat maksutta Yritys-Suomi Talousapu – neuvontapalvelusta, puh +358 295 024 880. Palvelu on avoinna ma-pe klo 9–16.

Myös yrittäjä voi nyt ilmoittautua Oma asiointi- palvelun kautta työnhakijaksi TE-toimistoon ja saada työttömyysetuutta. Yritystoimintaa ei tarvitse lopettaa, vaan omassa yrityksessä voi tehdä töitä niin paljon kuin töitä riittää.

Tuoreet tiedot kaikista yrittäjille tarjolla olevista tukimahdollisuuksista saat seuraamalla Suomen Yrittäjien kattavaa, yrittäjille suunnattua Kaikki koronasta yrittäjälle -osiota yrittajat.fi -sivustolla

Ajankohtaista

Maksutonta yritysneuvontaa kaikille